Bibere at Bibi

Citaat

Welkom op de digitale Wijzemannentafel. Met een groep gelijkgestemden en long time friends gaan we zo af en toe een avond organiseren waarop we bieren degusteren. De gastheer verzorgt de bieren binnen een zelf gekozen thema en verzorgt bijpassende hapjes. Bij voorkeur is er een kleine presentatie over de brouwerijen en de bieren. De kosten worden gedeeld.

Avond 5 | Jeroen | St Servattumus

Sint Servattumus is een regionale brouwerij uit Schijndel. Blijkbaar onbeschadigd door de grote vuurbal, welke ten tijde van de onregelmatigheden in Maaskantje het grootste dorp in de omgeving trof, brouwen de brouwers van St Servattummus in alle rust lustig door.

Het regionale karakter van de brouwerij blijkt uit de betrokkenheid van de brouwers bij hun omgeving, zowel economisch als qua leefbaarheid. [Lees verder]

Avond 2 | Marcel | Brouwerij Klein Duimpje

Erik Bouwman, brouwmeester van Brouwerij Klein Duimpje te Hillegom is geen onderzetter maar een doorzetter. Met als resultaat een eigen brouwerij en proeflokaal. Sinds 1995 brouwt Bouwman bier en niet zonder succes. In 1997 wint hij met 2 van zijn bieren een amateurbrouwwedstrijd en sindsdien droomde hij van een eigen brouwerij. [Lees verder]

Verslag Avond 1 | Otto | Italiaanse bieren.

Zo. De eerste avond zit er op. In totaal 19 Italiaanse bieren van 4 brouwerijen: Birrificio Amiata, Bira Baladin, Birrificio del Ducato en Birrificio Lambrate.

Zoals je wel vaker ziet bij bieren in “ontwikkelingslanden” hebben de brouwers mooie verhalen en motivaties om ieder bier een eigen identiteit mee te geven maar is het resultaat vaak een stijlvast doch niet verrassend bier. [Lees verder]

Birrificio Amiata

Gestart in 2005 door de broers Gennaro en Claudio Cerullo in Arcidosso, Toscane. Onstaan vanuit het idee dat de beroemde kastanje “Bastarda Rossa” wel eens een mooi ingrediënt zou kunnen zijn voor een seizoensbier. Nadat bleek dat het kastanjebier in goede aarde viel hebben ze nog enkele andere bieren bedacht, allen met een knipoog naar hun omgeving of met omgevingsspecifieke ingrediënten. [Lees verder]

Bira Baladin

Ontstaan in ’96 nabij Turijn. Teo Musso, zoon van een wijnmaker. Overjarige hippie, wild haar, marketing-montuurtje en te veel ringen, zijden sjaaltje rond de nek. Ongeveer 5% van de grondstoffen verbouwt hij zelf om zo contact te houden met het hele proces en voor zover mogelijk voorziet hij zelf in de energievoorziening. [Lees verder]

Birrificio del Ducato

Bestaat sinds 2007. Een brouwerij in Parma, bekend van de ham, lambrusco en Verdi. Gesticht door Giovanni Campari, de brouwmeester en Manuel Piccoli als financiële man. 80% van de bieren worden geëxporteerd naar het buitenland.

De Verdi is het eerste Italiaanse bier wat ooit in de prijzen viel bij een internationale brouwwedstrijd: De gouden medaille bij “European Beer Start “. [Lees verder]